снимка: АПИвидео: БТВНиколов посочи, че обикновеният човек на върха на пирамидата

...
снимка: АПИвидео: БТВНиколов посочи, че обикновеният човек на върха на пирамидата
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП Любомир Николов: Липсващите 60 милиона лева, които са били отпуснати за строежа на АМ Хемус, накрая стигат до един обикновен човек

снимка: АПИ

видео: БТВ

Николов уточни, че  " елементарният човек " на върха на пирамидата не е бил арестуван досега.

 

Липсващите 60 милиона лв., които са били отпуснати за градежа на Автомагистрала " Хемус ", най-после стигат до един елементарен човек. Това съобщи пред bTV зам.- шефът на ГДБОП Любомир Николов.

Той изясни, че следствието е стигнало до компании фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на идващия ден след постъпването им. Всички тези пари се сплотяват в едно лице, което към този момент е открито.



Николов изясни, че става въпрос за човек без политическа кариера, който не е обвързван с нито една политическа партия и който няма никаква строителна активност. Случайно лице, на което е сложена задача да усвои тези средства и да придвижи тези пари, разясни той.

Относно банката той съобщи, че тя е открита по безапелационен метод, само че за момента ще бъде непокътната в загадка. Николов изясни, че е разговаряно със чиновници на банката, които са направили физически съответните интервенции по изтегляне на огромните суми пари.

" При тях са пристигнали лица, които са поискали да изтеглят тези суми в кеш. Имало е и лица, които са отишли без предизвестие ", рязясни зам.-шефът на ГДБОП и добави, че при сходно изтегляне на толкоз огромни суми пари се заплаща такса към банката от порядъка на 20-30 000 лв.. Тези такси обаче не са били изплатени.

" Хората, които са теглили огромните суми пари са били арестувани, разпитани - в това число и пред арбитър, и освободени. Предстои занапред да се откри къде физически се намират тези пари ", сподели още той.

Николов изрично отхвърли да става въпрос за политическо мероприятие по отношение на идните парламентарни избори и изясни, че забърканите лица са били следени в продължение на месец - месец и половина.

" Установихме офиси и домашни адреси, където биха могли да бъдат открити или укрити значими документи, които имат отношение към незаконната активност. В един миг, може би подбудено от дейностите на службата и някои медийни изяви, тези лица започнаха дейности по укриване или заличаване на тези документи ", уточни той, само че увери, че унищожението на документите е спряно в точния момент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР